Sarlota cu alune si capsune

1. Crema: Incalziti laptele la foc mic. Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc. Bateti galbenusurile cu zaharul pana cand se intaresc. Turnati putin lapte cald si amestecati. Adaugati apoi restul de lapte, amestecand continuu.

Aduceti la fierbere, la foc mic, pana se ingroasa si se lipeste putin de lingura.

2. Amestecati gelatina cu 60 ml de apa rece si incalziti la microunde pentru 1 minut, pana se topeste. Adaugati din crema calda tocmai preparata peste gelatina si amestecati bine. Puneti apoi restul de crema. Acoperiti vasul cu folie de plastic si lasati sa se raceasca.

3. Tapetati vasul de sarlota cu hartie de copt. Puneti un rand de piscoturi la baza si pe margini, taindu-le ca sa intre cat mai bine. Stropiti cu putin lichior si presarati o parte din alune. Taiati si insiropati restul de piscoturi si lasati deoparte.

4. Faceti un piure din jumatate din cantitatea de capsune, cu ajutorul unui robot de bucatarie. La final, trebuie sa aveti 300 ml de piure, adaugati apa daca trebuie. Taiati restul capsunelor si puneti-le deoparte. Amestecati piureul de capsune cu restul de lichior si sucul de lamaie si turnati peste crema preparata mai devreme.

Amestecati bine. Bateti frisca pana se intareste. Puneti vasul cu crema de capsune peste un vas umplut cu cuburi de gheata si amestecati continuu, pana se asaza. Indepartati gheata si amestecati inauntru frisca.

5. Turnati jumatate din crema peste piscoturile din vasul de sarlota. Adaugati un rand de piscoturi, presarati un sfert din alune si asezati un rand din capsunele taiate. Puneti apoi restul de crema de capsune. Acoperiti vasul cu folie de plastic si dati la rece pentru cel putin 4 ore (cel mai bine este sa lasati la frigider peste noapte).

Scoateti de la rece si rasturnati pe un platou. Decorati cu restul capsunelor taiate si alunele pisate. Spritati frisca la baza, daca doriti. Pastrati la rece pana in momentul servirii.

Poza principala

sarlota_400.jpg

500 ml lapte
5 galbenusuri
60 g zahar
20 ml gelatina
2 cutii piscoturi
120 lichior de fructe
100 g alune, prajite si sfaramate
500 g capsune proaspete
10 ml suc de lamaie
125 ml frisca

Aceasta sarlota cu alune si capsune este un desert perfect pentru orice ocazie speciala.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE