SARMALE DE PORC CU SMANTANA

. Carnea se toaca impreuna cu ceapa.Se adauga orezul spalat si scurs, 2 linguri pasta de tomate, cimbrul, sare si piper dupa gust si se amesteca bine compozitia.
2. Se spala varza, se desfac frunzele, apoi, foile si cotoarele se taie bucati.
3. Din compozitia obtinuta (cu carne), se pune pe foaia de varza, un capat al frunzei se indoaie spre interior, se ruleaza strans, ulterior se introduce si celalalt capat al frunzei.
4. Pe un vas emailat, adanc, se pun se aseaza cateva foi de varza murata.Se aranjeaza sarmalele in straturi, se adauga cimbru si cele 2 foi de dafin.
5. Deasupra, se adauga varza tocata, 1 lingura pasta de tomate, pe care o diluam cu putina apa si stropim cu ulei.
6. Acoperim sarmalele cu apa, punem capacul si dam vasul la cuptor.Peste o ora, luam capacul si le mai lasam inca aproximativ o ora si jumatate.
1 kg carne de porc (dezosata),
– 4 linguri de orez,
– 2 cepe mari,
– 3 linguri pasta de tomate,
– 2 linguri ulei,
– 2 verze murate,
– 1 lingurita cimbru,
– 2 foi dafin,
– piper,
– sare dupa gust.
Numar de portii
6
Calorii
Facebook Comments

VEVERITA

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE