Scapă de metabolismul leneş!

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Merge încet, consumă puţin, iar multe calorii trec automat la rezerve, cu grave consecinţe asupra sănătăţii şi siluetei.
metabolism.jpg

Când metabolismul este lent, organismul nu beneficiază de toţi nutrienţii pe care-i consumăm. În plus, oricât de mult ne dăm silinţa, scăderea în greutate se lasă așteptată şi ne simţim obosiţi. Din fericire, tot alimentele ne ajută să punem pe jar metabolismul. În cazul celor cu arderi rapide, tranzitul unei mese durează o zi, pe când la cei cu metabolism lent, acesta poate ajunge şi la trei zile. Cu cât alimentele stagnează mai mult pe tubul digestiv, cu atât mai des apar balonări, dureri, arsuri, crampe sau constipaţie.

 

Elimină toxinele!

Odată cu aceşti factori nocivi sunt înlăturaţi din organism, metabolismul îşi măreşte viteza de funcţionare. Eliminarea cărnii din dietă timp de patru zile este o bună metodă să reduci toxinele. Consumă multe legume și fructe!

 

Varza – duşman, dar şi prieten

Stimulează producţia de enzime hepatice şi are efect diuretic, astfel fiind eliminate mai uşor substanţele nocive, dar ai mare grijă pentru că, atunci când este consumată crudă, influenţează negativ glanda tiroidă şi încetineşte metabolismul, aşa că mănânc-o doar fiartă. Fereşte-te și de broccoli, andive şi conopidă!

 

Proteinele pornesc motoarele

Poţi pune metabolismul la treabă consumând proteine, respectiv carne slabă, ouă, iaurt şi peşte de orice fel. Pregăteşte-le în variantă uşoară: fierte, la grătar, la cuptor sau la aburi, iar pentru un plus de savoare, adaugă condimente dinamizatoare de metabolism, precum ardei iute, piper, mărar, curry.

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE