Scoici proaspete cu paste

  1. Dacă folosiți scoici congelate, decongelați-le, clătiți-le și lăsați-le la uscat pe prosoape de hârtie.
  2. Separat, într-o oală, gătiți pastele conform indicațiilor de pe cutie și adăugați în ultimele 4 minute, dovlecelul și varza kale.
  3. Scurgeți și păstrați la cald. 
  4. Pentru a găti scoicile, pulverizați o tigaie cu ulei și plasați pe foc. 
  5. Condimentați scoicile cu sare și piper și adăugați-le în tigaie. Mențineți pe foc pentru 6 minute.
  6. Scoateți scoicile din tigaie și păstrați-le la cald.
  7. Adăugați ulei în tigaia fierbinte și căliți prazul împreună cu usturoiul pentru 3 minute, amestecând in când în când.
  8. Într-un bol mediu amestecați laptele și amidonul de porumb până se omogenizează.
  9. Adăugați amestecul peste praz împreună cu coaja de lămâie, rozmarinul și 1/4 linguriță sare.
  10. Gătiți amestecând continuu până când se îngroașă, nu mai mult de 2 minute.
  11. Adăugați amestecul peste paste. 
  12. Distribuiți în farfurii, adăugați scoicile, capere și serviți.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

scoici_proaspete_cu_paste.jpg

  • 700 g scoici proaspete
  • 120 g paste făinoase din grâu dur
  • 200 g varză kale, tocată
  • 1 dovlecel, tăiat pe jumătate și apoi felii 
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/8 linguriță piper măcinat
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 2 fire praz medii, tăiat felii subțiri
  • 2 căței usturoi, tocat
  • 400 ml lapte cu conținut scăzut de grăsime
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 lingurițe coajă de  lămâie
  • 1 1/2 lingurițe rozmarin
  • 2 linguri capere scurse
În căutarea unui meniu romantic? Eleganța scoicilor este o alegere ingenioasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE