Scoici umplute

Curatati bine scoicile. Puneti-le apoi intr-o oala si adaugati vinul sau apa. Puneti capacul si gatiti la foc mare timp de 1-2 minute, pana se deschid scoicile. Aruncati scoicile care nu s-au deschis. Scurgeti scoicile si lasati-le la racit.

Separati cochiliile, dand deoparte jumatatea fara carnita. Puneti scoicile pe o tava in frigider pana aveti nevoie de ele.

Amestecati firimiturile de paine, parmezanul si patrunjelul. Incalziti usor uleiul de masline intr-o tigaie mica si adaugati usturoiul si ardeiul. Gatiti timp de 1 minut, avand grija sa nu ardeti usturoiul, apoi adaugati-l peste firimiturile de paine. Amestecari si asezonati.

Preincalziti cuptorul la foc mare. Puneti cu lingura amestecul de firimituri peste scoici si lasati-le la cuptor timp de 4-5 minute, pana capata o crusta aurie. Serviti imediat.

Poza principala

rexfeatures_434203c_mica.jpg

500g scoici
100ml vin alb sec sau apa
6 linguri firimituri de paine
2 linguri parmezan
1 lingura frunze de patrunjel rupte
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi, pisat
1 ardei iute, fara seminte, tocat marunt
sare si piper negru proaspat macinat

Cum sa nu ne placa scoicile?
Numar de portii
4
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE