Scordolea cu peşte sărat ca la Uzlina

Peștele se pune în apă călduță ca să se desăreze bine. Daca e nevoie, se schimbă apa. Se pune la fiert, se scoate și, după ce s-a răcit, se dezosează cu atenție.

 

Se fierb cartofii curățați de coajă în zeama în care a fiert peștele, se scurg de zeamă,se lasă să se racească  și se zdrobesc ca la piure, se bat cu ulei  (daca vi se pare prea uleios amestecul, puneti mai putin) ca la maioneză, usturoi pisat și  sare, daca mai e nevoie.

 

Se așează pe un platou un strat de piure, se presară peștele dezosat și se acoperă cu restul de piure. Se nivelează frumos cu un cuțit, se pot trasa urme cu furculița. Se pun de jur împrejur măsline întregi sau felii.

 

Dacă faceți mai mult, se pot aranja mai multe straturi de cartofi și pește. Se mănâncă rece de la frigider, dar e bun și călduț.

 

Rețetele dobrogene au fost preparate de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului “Descoperă tradițiile culinare românești”.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook  .

 

Poza principala

scordolea_mica.jpg

kg peşte sărat 

1½ kg de cartofi

1 căpăţână de usturoi pisat pastă

1/2 cană cu ulei

 

Reţeta face parte din proiectul Descoperă tradiţiile culinare româneşti.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE