Secrete de… alune de pădure

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Sunt delicioase, mai ales in combinatie cu ciocolată fină. Află ce beneficii aduc sănătătii tale!
alune.jpg

Alunele-de-pădure contin grăsimi, potasiu, oligoelemente (clor, fier, cupru, zinc), fosfor, magneziu, calciu si fier, precum si vitamine care le transformă intr-o excelentă sursă de energie si vitalitate. Frumusetea ta are si ea de câstigat de pe urma consumului de alune, datorită unui aport consistent de vitamina E, care mentine tineretea si prospetimea pielii.
Asadar, rontăie câte un pumn din aceste fructe crocante ori de câte ori ai ocazia, dar nu ceda ispitei de a depăsi cantitatea de 5-6 „bomboane“ naturale odată, pentru că, pe cât sunt de hrănitoare, pe atât de tare amenintă silueta din cauza numărului ridicat de kilocalorii (circa 690 la 100 g). Alunele-de-pădure nu trebuie să lipsească insă din alimentatia zilnică a copiilor, adolescentilor, gravidelor si vârstnicilor.

Veveritele stiu de ce!
Cu toate rezervele legate de tinerea sub control a aportului caloric, iată ce beneficii aduce sănătătii tale consumul zilnic de alune-de-pădure, hrana preferată a veveritelor:
–    Stimulează sistemul nervos, imbunătătind performantele intelectuale.
–    Intăresc sistemul imunitar.
–    Previn bolile cardiovasculare datorită continutului de acid oleic (omega 6).
–    Reduc tensiunea arterială.
–    Protejează sistemul osos.
–    Uleiul de alune (obtinut prin presare la rece) elimină teniile si tratează infectiile căilor respiratorii.

Si frunzele sunt bune
Infuzia de frunze de alun este de ajutor in tratarea varicelor si ulcerelor gambelor, având un efect tonifiant. Grecii si romanii le foloseau pentru reglarea ciclului menstrual.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE