Secrete de… coriandru

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Un fel de pătrunjel mai şcolit prin Occident, coriandrul este bun și la bucătărie, și la sănătate.
coriandru.jpg

Numite la începuturi „chimenul gândacului“, frunzele de coriandru erau mai puţin băgate în seamă, mai ales că şi semănau foarte tare cu pătrunjelul, acesta din urmă mult mai apreciat. Aşa că, dacă tot ai pătrunjel, la ce să te mai încurci cu coriandrul. Cu vremea, aroma amărui-dulceagă a început să-i atragă pe bucătari. Care l-au folosit (seminţele) la marinate, dar şi la fripturile de vită sau pui. Ba chiar şi la preparatele din peşte. Dar şi la mâncărurile de cartofi. Tot seminţele, pisate, sunt folosite în Orient în diversele amestecuri de condimente precum curry, masala sau sambaar. În anumite zone se adaugă la compoturi şi gemuri, dar şi în diverse lichioruri.

 

Kefta kebab

 

Ajutor la digestie

Infuzia de seminţe de coriandru băută înainte de masă favorizează digestia şi secreţia de bilă, calmează crampele abdominale. Pune deci la treabă aparatul digestiv. Seminţele mici şi rotunde sunt însă foarte eficiente şi împotriva anxietăţii, a acceselor de panică şi insomniilor. Este recomandat şi în anorexie pentru stimularea apetitului alimentar, dar şi pentru eliminarea paraziţilor intestinali. 

 

Tratament eficient: 2 g de pulbere de coriandru, de patru ori pe zi, în cure de 7 săptămâni. Cu pauză de zece zile.

 

Nu te juca!

Ca orice tratament naturist, şi acesta trebuie recomandat sau verificat de medic în funcţie de puterile organismului tău. Pentru că uleiul volatil conţinut de seminţele de coriandru poate provoca reacţii alergice, resimţite mai ales la nivel respirator: dificultate în respiraţie, senzaţie de catar, usturime pe căile respiratorii.

 

Creveti cu orez picant

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE