Uncategorized

Secrete de… curmale

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Dulci şi lipicioase precum acadelele, curmalele rămân în mintea românilor drept fructe de iarnă. Şi, pentru că se pregăreşte să vină vremea rea, ce-ar fi să vedem ce secrete mai au curmalele?
curmale.jpg

În primul rând, faptul că n-au nici o legătură cu iarna de la noi. Le poţi găsi oricând în piaţă. În rest, destul de multe, pentru că, aşa de dulci şi lipicioase cum sunt, le mănâncă mai mult copiii.

 

1. Cu un conţinut mare de fructoză şi glucoză, curmalele au totuşi puţine calorii şi multe proteine. Este motivul pentru care sunt folosite în alimentaţia raw pe post de zahăr şi liant al altor ingrediente, rezultând nişte dulciuri fără foc absolut senzaţionale. 

 

2. Curmalele conţin fluor, element de care alimentaţia copiiilor cam duce lipsă şi care face atât de bine dinţilor.

 

Prăjiturele Muscatel

 

3. Uleiul de curmale are proprietatea de a îmbunătăţi circulaţia sângelui, prevenind coagularea şi formarea trombusurilor, stimulează imunitatea şi îmbunătăţeşte absorbţia generală a nutrimenţilor în organism.

 

4. Consumul regulat de curmale ajută la imunitate datorită combinaţiei fericite dintre vitaminele A, B şi C. În perioada rece, curmalele, câte 6-7 pe zi, te ajută să ţii piept infecţiilor respiratorii.

 

5. 4-5 curmale şi un pahar de lapte cald, seara, înainte de culcare, reprezintă leacul fără greş împotriva constipaţiei.

 

Bilute din curmale

 

6. În ţările unde curmalele cresc cam ca la noi merele, sunt folosite intens în alimentaţia femeilor care alăptează, întrucât îmbogăţesc laptele cu cele mai importante vitamine şi minerale necesare unei dezvoltări armonioase şi unei imunităţi ca la carte.

 

7. Nu în ultimul rând, consumul regulat de curmale ajută în anemia cronică, în prevenirea cancerului de diferite forme şi, de la antici citire, în îmbunătăţirea activităţii tractului intestinal.

 

 

Tort cu nuci si curmale

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE