Secrete de… fenicul

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Doctorul bucatar. Asa e cunoscut feniculul, inca din vremea când era cultivat in manastirile din Evul Mediu.
52fotolia_7800844_subscription_l2.jpg

Daca crezi ca nu te-ai intâlnit niciodata cu el, afla ca face parte din celebrul amestec de condimente „ierburi de Provence“. Planta nu are contraindicaţii majore, insa trebuie folosita cu precauţie de femeile cu dezechilibre hormonale estrogenice, enterocolite acute sau cronice, precum si in caz de ulcer gastric ori duodenal. Iata-i si lista de calitati:

•    Cea mai frecventa utilizare a sa e legata de colicile intestinale, atât la adulţi, cât si la copii, sub forma ceaiurilor sau extractelor apoase la rece (macerate).

•    Combate „leneveala“ stomacului.

•    Seminţele (de fapt, fructele) sunt laxative, afrodiziace, stimulente digestiv, galactogene, antiparazitare. Sunt extraordinare si pentru febra, sete excesiva, tulburari de ciclu menstrual (amenoree, oligomenoree, dismenoree).

•    Da rezultate bune in cazul hirsutismului (pilozitate excesiva), prin efectul estrogenic pe care il au componentele uleiului volatil.

•    Mareste acuitatea vizuala si reduce considerabil efectul toxic al alcoolului in organism.

•    Exista studii care releva capacitaţile sale antiinflamatoare (datorate componentelor uleiului volatil, limonenului, pinenului).

•    Merge perfect la mâncarurile dupa tipic mediteraneean, din carne, peste si fructe de mare.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE