Uncategorized

Secrete de… floarea soarelui

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Floarea care de dimineaţă şi până la apus dansează cu faţa la soare. Pălăria aceea galbenă ca soarele, pe care nu o poţi admira.
shutterstock_141847924.jpg

Floarea soarelui vine din Mexic via valea râului Mississippi. Aztecii, ca şi alţi indigeni, foloseau floarea soarelui ca simbol al zeului Soare. Din seminţele de floarea soarelului știu şi copiii de grădiniţă că se face ulei, uleiul în care mama prăjeşte cartofi, pe care bunica îl pune la tocăniţă şi tati la salată. Iar din tijele de floarea soarelui, uscate, se fac garduri nu foarte lesne de sărit. Prin Oltenia, li se spune garduri de… răsare. 

 

Seminţele de floarea soarelui

Conţin vitamina E şi complexul B, acid folic, magneziu, cupru şi seleniu. Asta înseamnă că au reale calităţi terapeutice. Mai ales că sunt şi o sursă importantă de acizi graşi Omega-3, foarte necesari pentru regenerarea celulelor. Seminţele de floarea sorelui, crude (neprăjite, nesărate), previn formarea cheagurilor de sânge, ajută la o bună funcţionare a prostatei şi la reglarea digestiei. Trebuie să ştii că seminţele de floarea sorelui sunt, de fapt, fructul florii soarelui!

 

Salata crocanta de legume

 

Uleiul de floarea soarelui

Este folosit în alimentaţie, dar şi în industria combustibililor. A început să fie folosit ca ulei alimentar în secolul XVIII, prin intermediul Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru că acest ulei era acceptat în timpul Postului Paştelui, nu numai în zilele de dezlegări.

 

Știai?

Floarea soarelui conţine şi latex, care este folosit la producerea cauciucului nealergic.

 

Merluciu inabusit si cartofi soté

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE