Secrete de ienibahar

Sursa
Revista Sanatatea De Azi
Foto
Fotolia
Fructele lui seamănă foarte bine cu nişte boabe de piper uriaşe, iar aroma aduce cumva a scorţişoară şi cuişoare.
52fotolia_20433771_subscription_l2.jpg

A ajuns în Europa datorită lui Cristofor Columb, care l-a adus din Caraibe. Mâncărurile din Caraibe şi Jamaica nu se pun pe masă dacă nu au ienibahar. În Europa, este folosit mai rar, e drept, dar cârnaţi fără ienibahar nu face nimeni. 

 

Aromă delicioasă

Este foarte bun pentru tocăniţe de legume sau carne, fripturi, murături, chifteluţe, fasole uscată. Marinatele pentru pui, vită sau porc trebuie să conţină bobiţe de ienibahar pisate.

 

De sănătate

Ca majoritatea condimentelor, şi ienibaharul are proprietăţi digestive. Conţine eugenol (antiseptic folosit în stomatologie), uleiuri volatile, săruri minerale. Stimulează digestia, este antispastic (împotriva colicilor abdominale), scade tensiunea arterială, este detoxifiant.

 

Ţine minte!

În unele zone, de la ienibahar se folosesc şi frunzele, pentru a conserva anumite preparate din carne.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE