Secrete de… nucşoară

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Soră a scorţişoarei, ca aromă, nucşoara a venit pe la noi din îndepărtatele Indii.
52fotolia_19735243_subscription_xxl2.jpg

Este fructul unui copac şi seamănă cu o nucă mititică. Are, pe lângă calităţile culinare, importante proprietăţi calmante, afrodiziace, sedative, tonice.

1. Adăugată în mâncare, favorizează digestia, combate diareea, greaţa, crampele.

2. Este ideală împotriva lipsei poftei de mâncare.

3. O linguriţă cu pudră înainte de culcare ajută la evitarea ejaculării precoce.

4. Maceratul de nucşoară pisată este un somnifer foarte bun. Şi natural. Pui 1-2 linguriţe cu pudră într-o cană cu apă, laşi de dimineaţa până seara şi bei înainte de culcare cât poţi de mult, îndulcit (sau nu) cu miere.

5. Rezistenţa organismului la infecţii virale şi bacteriene creşte dacă bei zilnic un ceai de nucşoară. Iar dacă tot bei ceaiul, vei constata că este foarte eficace împotriva halenei.

6. Consumul regulat de nucşoară reduce considerabil conţinutul de colesterol nociv (LDL) şi depozitele grase din jurul ficatului, inimii şi aortei.

7.  Inhibă formarea de cheaguri în sânge

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE