Uncategorized

Secrete de… salată verde!

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
E gustoasă şi, se ştie, sănătoasă, dar să vedem, concret, ce calităţi nemaipomenite are.
52_salata_verde_shutterstock_81158761.jpg

În lupta împotriva kilogramelor sau în curele de detoxificare, salată verde te ajută mereu să îţi recapeţi tonusul prin proprietăţile sale nutritive bogate. Şi totuşi buchetul verde oferă mult mai multe:

Tratează anemia
Fiind foarte bogată în fier, salată verde este foarte des folosită drept aliment tonic în tratarea anemiei pentru că absorbţia de fier în organism se face foarte rapid.

Te scapă de migrene
Salată verde poate fi utilizată drept sedativ prin substanţa pe care o conţin frunzele sale, numită „lectucarium“, pentru că aceasta induce somnul şi reduce durerile de cap.

Previne bolile de inimă
Betacarotenul din salată verde face din aceasta un adevărat ajutor atunci când vine vorba de prevenirea şi reducerea riscului de boli de inimă, cancer, accidentelor vasculare şi chiar de cataractă.

 

Salata verde cu somon afumat si cocktail de crevete

Bună împotriva constipaţiei
Salată verde este bogată în celuloză, care ajută la întărirea organismului şi reduce simptomele constipaţiei şi alte tulburări ale intestinului. Amestecând sucul de salată verde cu suc de lămâie, suc de mentă şi miere de albine, poţi obţine un medicament eficient care tratează greaţă, vărsăturile, balonările şi indigestia.

Face părul des şi sănătos
Amestecă frunzele de salată cu o legătură de spanac, apoi adăugă o lămâie feliată în storcător. Amestecă până obţii sucul verde şi bea o jumătate de litru în fiecare dimineaţă. Sucul reduce căderea părului şi îi va reda strălucirea.

Vitamine din belşug
Salata verde nu conţine calorii şi este foarte bogată din punct de vedere nutritiv. Conţine foarte multă vitamina C – de aceea, este indicat consumul acesteia în amestec cu alte legume crude. Astfel, vitaminele sunt conservate, iar organismul le absoarbe eficient. Prin fierbere, vitaminele sunt distruse aproape complet.

 

Salata vesela din piept de pui si ou

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE