Uncategorized

Secrete de… stafide!

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Sunt nelipsite din cozonaci si branzoaice, aromate si placute la gust. Iar daca iti spunem ca sunt si foarte sanatoase, le vei indragi si mai mult!
52_fotolia_17952313_subscription_xl2.jpg

Stafidele se obtin prin deshidratarea unor soiuri de struguri cu boabele mici, fara seminte, si sunt extrem de apreciate si folosite mai ales in Orient, unde fructele uscate si semintele de tot soiul ori mirodeniile se afla la loc de cinste. Multi adauga stafide chiar in salate si preparatele din orez, nu
numai in deserturi.

Gustoase si sanatoase
Despre stafide s-a aflat, prin intermediul diverselor studii de specialitate, ca sunt foarte bune si pentru sanatate. Iata o lista cu cateva dintre afectiunile si problemele de sanatate pe care le poti atenua prin consumul regulat de stafide!
•    constipatie – deoarece sunt foarte bogate in fibre;
•    anemie – intrucat contin cantitati considerabile de fier, dar si vitamine din complexul B, esentiale pentru formarea sangelui;
•    febra – au proprietati antibiotice si antioxidante si ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor bacteriene;
•    afectiuni ale oaselor – de fapt, stafi dele contin calciu si boron, un micronutrient despre care se stie ca este indispensabil formarii de tesut osos. Asadar, consumul regulat de stafide ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.

De ajutor pentru ochi si dinti
In plus, stafidele contin fitonutrienti, compusi care protejeaza ochiul impotriva atacului radicalilor liberi, implicit impotriva degenerescentei maculare, o conditie care duce la pierderea vederii. In acelasi timp, acidul oleanolic din compozitia acestor fructe uscate joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii dentare. De fapt, acest compus previne inmultirea bacteriilor raspunzatoare de aparitia tuturor neplacerilor dentare.

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE