Uncategorized

Secrete de… ţelină

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Supă fără măcar o bucăţică de ţelină? Exclus! Murături fără frunze de ţelină? Aşijderea.
52fotolia_4510342_subscription_l2.jpg

În bucătărie, ţelina este întrebuinţată în întregime, de la rădăcină până la ultima frunzuliţă. Oricât de urâţică şi simplă ţi s-ar părea, ascunde câteva secrete:

1. Grecii antici o considerau plantă sfântă datorită virtuţilor sale terapeutice – era folosită împotriva durerilor articulare şi a problemelor sexuale.

2. Romanii făceau un vin din frunze de ţelină pentru a ajuta bărbaţii care nu… făceau faţă soţiilor.

3. Sucul din frunze proaspete are efecte în curăţirea sângelui şi reglarea hormonală, dar şi în rezolvarea unor probleme precum acneea juvenilă, vitiligo, psoriazis.

4. Sucul din rădăcină are efecte extraordinare în surmenaj, obezitate, astenie. Este un excelent stimulent sexual, dar şi un foarte bun drenor hepatic. Bea zilnic 50-100 ml, fracţionat în trei reprize, într-o cură de 15-20 de zile.

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE