Secrete de… vinete

Vinetele un conţinut ridicat de apă, puţine calorii, dar şi multe vitamine şi săruri minerale care menţin silueta şi întreţin sănătatea.
secrete_de_vinete.jpg

Datorită potasiului, vinetele ajută la eliminarea toxinelor din organism, iar fosforul în cantitate mare susţine funcţiile creierului şi contribuie la sănătatea oaselor. Magneziul susţine activitatea musculară, iar vitamina A apără pielea. Deşi pare un portofoliu deja impresionant, vinetele fac mult mai mult pentru sănătate!

 

Ne apără de gripă şi răceală 

Conţinutul mare de vitamina C ajută la vindecarea rapidă a rănilor şi ne întăreşte sistemul imunitar, apărându-ne astfel de gripe şi răcelile de sezon.

 

Protejează inima

Studii desfăşurate în Japonia în decursul câtorva ani au dovedit că vinetele îmbunătăţesc funcţia miocardului şi reduc riscul de infarct. Vinetele conţin compuşi cardioprotectori, iar substanţele antioxidante protejează vasele de sânge contra apariţiei plăcilor de aterom. Un acid cu proprietăţi coleretice şi lipsa colesterolului fac din vinete un aliment eficient în tratamentul hipercolesterolemiei. 

 

Vinete mediteraneene

 

Elimină toxinele din organism

Fitonutrienţii şi fibrele insolubile acţionează ca nişte magneţi pentru radicalii liberi, bacteriile şi virusurile din organism, eliminându-le. Un studiu a arătat că enzimele din vânătă ajută la detoxificarea organismului prin eliminarea substanţelor chimice nocive. 

 

Îi vin de hac cancerului

Glicoalcaloizii sunt substanţe care au proprietatea de a distruge celulele canceroase hepatice. De-a lungul timpului, şi-au dovedit eficienţa şi în cancerul de piele. Însă aceste substanţe sunt utile nu doar în tratarea cancerului, dar şi în prevenirea lui!

 

Te scapă de stres

Datorită combinaţiei de minerale antistres (calciu, magneziu) şi vitamine din complexul B, vinetele au efect relaxant asupra sistemului nervos. Liniştesc psihicul şi alungă tensiunea nervoasă, în special când sunt consumate ca salată cu ceapă (o altă legumă cu efect liniştitor).

 

Bruschete de vinete cu legume

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE