Secrete despre depozitarea si prepararea legumelor pe care nu le stiai

Foto
Shutterstock
Secretele care te ajuta sa gatesti eficient nu prisosesc niciodata. Iata ce am aflat noi!
cartofi.jpg

Daca pui 3-4 catei de usturoi in recipientul cu zahar tii furnicile la distanta

Pentru a pastra telina proaspata, inveleste-o in folie de aluminiu si tine-o in frigider

Cateii de usturoi se curata usor daca sunt incalziti anterior

Pentru a evita lacrimile, dupa ce cureti ceapa, taie-o in jumatate si tine-o in apa 15 minute inainte de a o toca. Inveleste ceapa in ziar si pastreaz-o intr-un loc intunecat si racoros pentru a fi proaspata mult timp

Nu depozita cartofii si ceapa impreuna. Cartofii se vor strica mult mai repede langa ceapa

Pune cateva frunze de menta in recipientul cu orez pentru a tine insectele la distanta

Pentru a indeparta coaja rosiilor, tine-le in apa calda 5-10 minute

Tine rosiile prea coapte in apa rece cu sare peste noapte. A doua zi vor fi tari

Pentru a pastra legumele proaspete mai mult timp inveleste-le in ziar inainte de a le pune la frigider

Cand fierbi porumb, adauga un varf de cutit de zahar pentru a scoate in evidenta dulceata naturala a porumbului.

Cartofii te ajuta sa scapi de petele de mancare de pe degete. Taie un cartof freaca-te pe maini cu el si clateste cu apa.

Daca vrei sa pastrezi conopida alba in timpul gatirii, adauga putin lapte.

Lasa cartofii cruzi in apa rece cel putin jumatate de ora inainte de a-i praji, astfel ei vor fi mai crocanti.

Salata se pastreaza mai bin in frigider daca nu o speli, ca frunzele sa fie complet uscate. Spal-o exact inainte de a o folosi.

Daca tii usturoiul la cuptorul cu microunde timp de 15 secunde se va decoji cu multa usurinta.

Pastreaza busuiocul proaspat in bucatarie intr-un pahar cu apa care s ail acopere partial. Schimba apa ocazional! Astfel, se pastreaza timp de saptamani si chiar va dezvolta radacini. Niciodata nu tine busuiocul in frigider!

Presara sare peste usturoi ca sa nu se lipeasca de cutit cand il tai.

Taie ceapa cat mai aproape de robinetul de apa curgand. Chimicalele din ceapa sunt atrase de o sursa de lichid.

Facebook Comments



Taguri

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE