Secretele din carnea de pui

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Carne de pasăre e bogată în proteine şi are relativ puţine calorii la suta de grame. Însă nu toată carnea de pui e la fel!
shutterstock_136789238.jpg

Carnea de pui este bogată în fier, care este mult mai bine asimilat de organism decât cel din legume. Pe lângă fier, carnea mai conţine şi zinc, magneziu, vitamina B12. Dacă vrei să urmezi o dietă pentru pierderea kilogramelor, carnea de pui este o bună alegere, însă fără piele! Preparând-o fără pieliţă va aduce organismului 75 mg de colesterol şi cam 110 calorii la 100 g! Este bine să consumi carnea pregătită la grătar sau fiartă, nu prăjită – prin prăjire, în carne apar compuşi toxici. Şi totuşi există şi câteva diferenţe între carnea pulpelor, a pieptului sau cea a aripioarelor. 

 

Pieptul

Este cel mai sănătos deoarece conţine cele mai puţine grăsimi, însă gustul este mai fad, şi carnea nu este suculentă, mai degrabă aţoasă. Fără pieliţă, pieptul are cam 100 kcal/100 g!

 

Piept de pui in sos de caise

 

Pulpele

Sunt mai bogate în grăsimi, de aceea sunt şi mai gustoase. Desigur, este vorba despre grăsimea ascunsă între fibrele musculare, care se vede doar la microscop. Însă ele sunt mai bogate în fier decât este carnea pieptului. Pulpele fără piele ajung la 109 Kcal/ 100 g !

 

Aripile

Sun cele mai nesănătoase, deoarece pieliţa nu poate fi îndepărtată, ele sunt pline de grăsime, respectiv colesterol…, iar caloriile cresc exponenţial – 300 kcal/100 g!

 

Reguli de asociere

Carnea de pui are nevoie de 15-20 de ore pentru a fi digerată, de aceea e bine să fie asociată cu fibre – legume verzi, morcov sau vinete – sau cu orez care se digeră cel mai rapid şi nu produc fermentaţie. Cartofii se digeră greu, în câteva ore, de aceea e bine să nu fie consumaţi alături de carne, în felul acesta se vor evita balonările şi procesele de fermentaţie. 

 

Orez cu legume si pui

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE