Uncategorized

Secretele preparării legumelor

Text
Alina Cristea
Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Consumul legumelor aduce beneficii extraordinare, dar modul de preparare le poate distruge calităţile nutritive.
61fotolia_14562602_subscription_xxl2.jpg

Organismul are nevoie de vitamine şi minerale. Ca să le păstrăm intacte, trebuie să preparăm legumele cu grijă.

1.Adaugă puţin ulei de măsline – pentru a fi absorbite, vitaminele A, D, E şi K se dizolvă în grăsimi, şi nu în apă, ca restul vitaminelor. Dacă prepari legumele ce conţin aceste vitamine fără adaos de grăsimi, vei absorbi o proporţie mai mică din ele.

2.Fierbe legumele în cât mai puţină apă – în timpul fierberii, sărurile minerale şi vitaminele sunt eliberate în apă. Cu cât apa este mai puţină, cu atât concentraţia lor este mai mare.

3.Nu adăuga sare în timpul fierberii – sarea distruge anumite vitamine care, altfel, ar fi rămas neafectate. Sărează după ce mâncarea e deja preparată!

4.La foc mic – indiferent că este vorba de supă sau de legume pentru garnituri, cel mai bine este ca aceste feluri de mâncare să fie pregătite la foc mic, pentru a nu se distruge masiv substanţele hrănitoare.

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE