Uncategorized

Secretele prepararii legumelor

Sursa
Femeia.ro
Foto
Shutterstock
Aportul de vitamine si minerale al legumelor aduce beneficii extraodinare organismului.
legumewok.jpg

Aportul de vitamine si minerale al legumelor aduce beneficii extraodinare organismului. De multe ori, modul de preparare le scade foarte mult calitatile nutritive, uneori ramanandu-ne de consumat din ele doar fibre si apa.

Organismul are nevoie de vitamine si minerale pentru a produce enzime si hormoni. Cu totii stim ca procentul de substante hranitoare se reduce odata cu prepararea acestora, dar pentru a evita pierderea masiva, se cuvine sa acordam atentie modului de preparare a hranei.

Prepara legumele cu unt de doua ori pe saptamana

Pentru a fi absorbite, vitaminele A,D,E si K se dizolva in grasimi, si nu in apa, ca restul vitaminelor. Daca prepari legumele ce contin aceste vitamine fara adaos de grasimi, vei absorbi o proportie mica din ele.

Foloseste cu incredere legume congelate

Acestea sunt introduse in pungi la scurt timp de la recoltare si apoi rapid congelate. Se reduc astfel pierderile de substante hranitoare din timpul transportului si depozitarii pe rafturile supermarketurilor.

Fierbe legumele in cat mai putina apa

In timpul fierberii, sarurile minerale si vitaminele sunt eliberate in apa. Cu cat apa este mai putina, cu atat concentratia lor este mai mare.

!!! VEZI AICI RETETE CU LEGUME !!!

Nu adauga sare in timpul fierberii

Sarea distruge anumite vitamine care, altfel, ar fi ramas neafectate. Sareaza dupa ce mancarea e deja preparata!

Prepara cartofii in coaja

Indiferent daca ii coci sau ii fierbi, aceasta tehnica retine substantele hranitoare in interiorul cartofului.

Fierbe legumele la foc mic

Indiferent daca este vorba de supa sau de legume pentru garnituri, cel mai bine este ca aceste feluri de mancare sa fie pregatite la foc redus, pentru a nu se distruge masiv substantele hranitoare.

Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE