semifreddo alle fragole

Spalam capsunele,indepartam coditele dupa care le taiem in 4 si le punem intr-un castron(sau vasul blenderului),adaugam zaharul si mixam pana devine un piure’.Separat,batem frisca pana devine consistenta,facem la fel si cu albusurile la care adaugam un pic de sare.Trecem la preparare:Adaugam peste piureul de capsune frisca si amestecam dupa care adaugam albusurile si cu miscari lente incorporam ultimul ingredient.Preparam un vas de aluminiu pe fundul caruia am pus pelicula sau ceolofan cu simtul raspunderii pt a ne ajunge,si varsam compozitia dupa care o impachetam bine si o dam la congelator 5-6 h.Se scoate de la congelator inainte de a fi servita cca15′.se orneaza cu felii de capsune si menta,sau dupa preferinta si fantazie.
350g capsune
100g zahar brun
200ml frisca lichida dulce
2 albusuri de ou
menta pentru decor
O alternativa a inghetatei,este un semi-rece care poate satisface chiar si gusturile celor mai pretentiosi.PS…CAPSUNILE POT FI INLOCUITE CU ORICE ALT FRUCT!
Numar de portii
6
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE