Semințe de chimen: beneficii si utilizări

Sursa
e-cuisine.ro
Îl iubim presarat pe saleuri, alții îl adoră într-o delicată supă, dar semințele de chimen au mult mai multe calități, și nu doar culinare.
seminte_de_chimen_fotolia_53870004_subscription_xl.jpg_c_goldbany_-_fotolia.com_.jpg

Haideți să aflăm care sunt beneficiile și utilizările chimenului.

 

Ce afecțiuni tratează – pentru că are în compoziție un ulei volatil denumit carvon, chimenul acționează în primul rând asupra tractului gastro intestinal. Alte recomandări:

• Bronșită astmatiformă – infuzia de chimen fluidifică secrețiile bronșice

• Colici – mai ales la sugari

• Mărește secreția de lapte la femeile care au născut de curând

• Combate inflamațiile intestinale și mai ales balonarea – se bea infuzie de chimen asociată cu infuzie de anason, câte 2 căni pe zi

• Lipsa poftei de mâncare – se bea câte o jumătate de cană de infuzie înaintea meselor principale. Pe lângă stimularea apetitului, are și marele rol de a ușura digestia.

• Întărește imunitatea și combate răceala

 

Supă de chimen

 

Știai că? Uleiul volatil de chimen este folosit de industria cosmetică pentru fabricarea parfumurilor?

 

Paste la cuptor cu chimen dulce

 

Cum se administrează:

• Infuzie – peste o linguriță de semințe de chimen se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat cam 15 minute după care se bea.

• Săculeți cu chimen – se pune o lingură de semințe de chimen într-un săculeț de pânză care se încălzește bine în apă, poi se pune pe abdomen. Metoda este foarte eficientă pentru calmarea colicilor abdominali de care suferă bebelușii.

• Lichior – se pun 2 linguri de fructe de chimen la încălzit în 100 ml de miere, timp de 15-20 de minute, după care se adaugă 500 ml de țuică și se lasă la macerat o săptămână. La sfârșit se filtrează și se bea câte un păhăruț pe zi. Stimulează digestia.

 

Chifle cu chimen

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE