Uncategorized

Sfaturi pentru a iesi mai ieftin cu mancarea la nunta

Text
eCuisine
Sursa
eCuisine
Foto
Shutterstock
Economistii anunta vesti bune pentru buzunarele noastre, se pare ca recesiunea, daca nu s-a terminat, macar e pe sfarsite. Dar, acesta nu este un motiv sa fim risipitori nici macar cand vine vorba de cea mai frumoasa zi din viata de cuplu, nunta.
nunta.jpg

Cu un buget redus, puteti organiza o nunta cu bun gust, spune Carmen, organizatoare de nunti. Din experienta sa, oricum voia buna si reusita petrecerii nu depind in primul rand de banii investiti. Daca bugetul va forteaza sa mai taiati din cheltuieli, puteti face reduceri semnificative si la meniul festiv.

Daca nu ati stabilit inca ziua nuntii, recomandarea noastra pentru un buget redus este sa alegeti ziua de duminica pentru sarbatorirea evenimentului, intrucat preturile practicate de restaurante sunt mai reduse in zilele de duminica. 

Asa cum stim, restaurantele au preturi ridicate, iar de multe ori oferta de mancare este limitata. Pentru a iesi mai ieftin, puteti opta pentru organizarea nuntii in aer liber, prin inchirierea unui cort, daca aveti teren la dispozitie, si angajarea unei firme de catering. O reducere si mai mare obtineti daca preparati in regie proprie mancarea.

De asemenea, puteti reduce numarul de feluri de mancare servite la nunta. In locul meniului clasic cu patru feluri, puteti opta pentru un meniu de trei feluri. Oricum, e o idee buna nu doar pentru protejarea buzunarului, ci si pentru evitarea risipei de mancare. Din experienta sa, Carmen ne spune ca nu exista nunta dupa care sa nu se arunce multa mancare.

La alegerea felurilor de mancare, puteti, de asemenea, sa faceti reduceri. Astfel, optand pentru pangasius in loc de salau, iesiti mai ieftin. La aperitive, optiunile sunt si mai mari, avand in vedere libertatea de alegere a alimentelor ce formeaza gustarea.  Daca optati pentru mancaruri exotice, si nu pentru un meniu traditional, veti plati mai mult, dar si aici aveti optiuni mai ieftine. Important este sa analizati ofertele cu atentie.

La capitolul prajituri, puteti opta pentru pregatirea acestora in casa. Evitati, astfel, sa le comandati de la restaurant, unde preturile sunt piperate. In plus, aveti si certitudinea ca invitatii dumneavoastra vor fi incantati. Nu e de ignorat nici faptul ca, astfel, dati o nota mai personala evenimentului.

In ce priveste bauturile, cea mai ieftina optiune este sa veniti cu ele “de acasa”, daca reusiti sa negociati acest lucru cu restaurantul unde are loc nunta. Si in acest caz, puteti cumpara bautura de la supermarketuri unde preturile sunt mai scazute sau puteti apela la un distribuitor local cu intelegerea de a restitui, dupa eveniment, bautura neconsumata pentru a va recupera banii. 

In orice caz, esential este sa va informati cu atentie in ce priveste optiunile si sa alegeti meniul care vi se potriveste.  

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE