Uncategorized

Sfaturile de asociere a vinului cu mancarea sunt o facatura?

Text
eCuisine
Sursa
Washington Post
Foto
Shutterstock
Sfaturile referitoare la vin de specialisti, scriitori culinari si autorii cartilor de bucate sunt centrate, aproape intotdeauna, in jurul asocierilor cu mancarea.
vin.jpg

 

Recomandarile privind asocierea mancarii cu bautura sunt o pacaleala? Uneori, se pare ca totul se reduce la o singura intrebare: „Ce beau la cina?”. Ne inecam in sfaturi pe aceasta tema, noteaza jurnalistii de la Washington Post. 

Acestia spun ca cele 159 de carti disponibile momentan doar pe Amazon pe acest subiect sunt inutile sau irelevante intrucat un studiu arata ca peste 60% din vinul consumat de bautori este baut in afara mesei. Este vorba despre cei care consuma vin frecvent, nu despre cei care deschid o sticla de vin ocazional.

Acestia, potrivit studiului Wine Opinions, o firma de cercetare de marketing care a condus cercetarea, sunt cei 29 de milioane de bautori de vin la nivel mondial care consuma vin zilnic sau cel putin de cateva ori pe saptamana. Ei reprezinta peste 80% din piata de vinuri si cumpara aproape tot vinul de peste 15 dolari sticla.

Asadar, se intreaba jurnalistii de la Washington Post, daca majoritatea sticlelor de vin sunt cumparate de bautorii care nu servesc vinul la masa, cum se explica obsesia pentru eticheta si regulile de asociere a vinului cu mancarea?

Pentru fiecare pahar de vin ales cu atentie sa se potriveasca cu felul de mancare, alte opt pahare sunt baute la fel cum am bea un pahar de whiskey, spune, la randul sau, bloggerul de vin Alder Yarrow. El spune ca in mod normal bautorii de vin ar trebui sa se simta liberi sa bea ce vor, sa exploreze si sa experimenteze vinurile fara frica de a face ceva gresit.

„Singura cea mai importanta variabila a sucesului asocierii vinului cu mancare este in afara controlului specialistilor si bucatarilor din toata lumea. Variabila este fiecare persoana care sta la masa si se bucura de vin”, spune bloggerul care subliniaza, asadar, ca asocierea unui anume fel de mancare cu un anume vin este o minciuna.

 

Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE