De post Retete Uncategorized

Sfeclă roșie umplută (rețetă de post)

sfecla rosie umpluta

O reţetă inedită de pe mealguri ruseşti. Încearc-o mai ales dacă posteşti. Este o rețetă perfectă pentru un aperitiv colorat.

2-3 sfecle coapte şi curăţate

50 ml smântână vegetală

pentru umplutură:

1 măr ras

1,5 linguri cu stafide aurii

2 linguri cu orez fiert simplu

1 lingură cu ulei

1/3 linguriţă cu zahăr

scorţişoară măcinată

Mod de preparare:

  1. Amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
  2. Scobeşte cu atenţie sfeclele şi toacă mărunt miezul pe care, opţional, îl poţi adăuga în umplutură.
  3. Umple sfeclele cu amestecul de orez, pune-le pe o tavă şi toarnă deasupra smântâna vegetală.
  4. Dă la cuptor 10-15 minute. Serveşte sfeclele umplute cu orez fierbinţi.

Sursă foto: Thinckstock

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE