Uncategorized

Silpancho

1.  Pregăteşte garnitura: scufundă roşiile în apă clocotită pentru 30 de secunde, ca să se desprindă uşor coaja. Taie roşiile şi ceapa cubuleţe. Pune-le într-un bol şi amestecă-le cu ulei de măsline şi pătrunjel. Potriveşte de sare şi lasă la răcit în frigider.

2.  Curăţă cartofii, taie-i în bucăţi mai mari şi fierbe-I în apă cu sare. Fierbe orezul în apă cu sare. 

3.  Curăţă usturoiul, zdrobeşte-l cu sare, adaugă piper şi pătrunjel verde. Spală bucăţile de carne, tamponează-le cu un şervet absorbant şi „masează-le“ cu amestecul de usturoi. Dă prin pesmet şi bate-le cu batatorul de sniţele. Încinge ulei în două tigăi. Pune 4 ouă ochiuri într-una din tigăi. Prăjeşte în cealaltă tigaie bucăţile de carne, apoi aşază-le pe un şervet de hârtie.

4.  Rumeneşte uşor cartofii fierţi, adaugă orezul şi împarte compoziţia pe farfurii adânci sau în castronele rustice. Aşază câte o bucată de carne şi un ou ochi pe fiecare castron. Decorează cu granitura rece.

Ştiai? Silpancho nu este un fel de mâncare potrivit dacă eşti la dietă, prin combinaţia de carbohidraţi şi proteine. În ţara sa de origine, Bolivia, unde este extrem de popular, are dimensiuni uriaşe şi e foarte săţios!

foto: Photoland/Photocuisine

 

Salata thailandeza de vita

 

Poza principala

silpachio_mica.jpg

4 cartofi mari

160 g orez

4 bucăţi de muşchi de vacă (de câte 120 de grame)

2 linguri cu pesmet

4 ouă

2 căţei de usturoi

piper negru măcinat

pătrunjel tocat

ulei de măsline

sare

 

Pentru garnitură:

4 roşii

1 ceapă roşie

1 lingură de pătrunjel tocat

2 linguri de ulei de măsline

sare

 

Frigarui de vita

Un preparat tipic sud american, care-ţi va încălzi papilele gustative!
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE