Uncategorized

Siluetă cu ciocolată

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Ei bine, se poate să slăbeşti fără să renunţi la acest deliciu. Mai mult, oferindu-ţi un răsfăţ cu ciocolata, scazi în greutate într-un mod plăcut.
ciocolata.jpg

Se spune despre ciocolată că este duşmanul dietei şi al siluetei, că are prea multe grăsimi şi îngraşă. Conţine însă şi antioxidanţi, chiar mai mulţi decât sucul de fructe. Este lucru demonstrat că ciocolata aduce beneficii sănătăţii şi mai ales stării de bine!

 

Reduce stresul

Un grup de voluntari din Elveţia a participat la un studiu. Timp de două săptămâni, aceştia au consumat zilnic 40 g de ciocolată. Rezultatul a fost unul neaşteptat: nimeni nu s-a îngrăşat, iar nivelul stresului s-a diminuat considerabil. Un alt studiu a arătat că persoanele aflate la dietă care au consumat zilnic 2-3 pătrăţele de ciocolată au reuşit să urmeze regimul alimentar şi să slăbească.

 

Tort de ciocolata cu fundite

 

Bună pentru circulaţie

Flavonoizii din cacao au efect vasodilatator, reducând presiunea sângelui. Tot ei contribuie la o mai bună circulaţie a sângelui la nivelul retinei şi creierului, la reducerea colesterolului şi stimularea metabolismului.

 

Cele mai bune sortimente

Pe primul loc se află ciocolata neagră, care conţine cea mai mare cantitate de antioxidanţi. Este urmată de cea cu lapte (poate conţine şi alune sau stafide). Mai puţin benefice sunt ciocolata cu cremă sau cea albă.

 

Tort de ciocolată şi căpşuni

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE