Simptomele de astm, ameliorate cu reguli de buna purtare la masa

Text
eCuisine
Sursa
The Telegraph
Foto
Shutterstock
Impunerea de reguli la masa – precum interzicerea televizorului si a telefoanelor mobile – poate aduce beneficii pentru sanatatea copiilor.
copil_la_masa.jpg

 

Studiul Centrului pentru Intarirea Familiei din cadrul Universitatii din Illinois, citat de The Telegraph, arata ca reteta pentru cina care include disciplina si comuncarea poate ajuta la ameliorarea simptomelor de astm.

„La copiii care fac parte din familii care ‘urmaresc reteta’ simptomele lor de astm sunt mult mai putin severe si sunt mai capabili sa-si ia medicamentele”, spune Barbara Fiese, autoarea studiului.

„De asemenea, cei mici tind sa se preocupe mai putin de simptome si se angajeaza mai activ in activitati scolare si extra-scolare”, mai spune cercetatoarea.

Dr. Fiese si echipa sa au filmat 200 de familii care includ copii cu varste intre 5 si 12 ani bolnavi de astm si le-au analizat obiceiurile de la masa.

Ea spune ca „reteta” poate combate si alte probleme. „Mesele in familie, cand sunt luate corect, sunt relationate de multe beneficii pentru copii, inclusiv un risc diminuat de consum de droguri, afectiuni alimentare si obezitate.”

 

Facebook Comments

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE