Uncategorized

Sirop de mure

1. Pune murele spălate și bine scurse pe foc mic împreună cu 500 ml apă și coaja rasă de lămâie. Fierbe 5 minute și pune toată compoziția într-un tifon, pus în 3-4 straturi, la scurs pentru 2 ore.

2. Amestecă restul de zahăr și apă într-un vas emailat sau de inox și pune pe foc până se dizolvă zahărul. Când siropul s-a legat, adaugă sucul strecurat de mure și lasă să fiarbă 10-15 minute, amestecând ocazional. Dă deoparte și toarnă sucul de lămâie.

3. Toarnă siropul fierbinte în borcanele/sticlele sterilizate, înfiletează-le capacele și pune-le într-o cratiță cu apă, puțin mai sus de jumătatea borcanelor. Lasă pe foc mic și din clipa în care apa fierbe, mai lasă-le 10 minute.

4. Scoate-le, acoperă cu o pătură și lasă să se răcească 24 de ore (sau mai mult). Verifică capacele: dacă sunt flexate în sus sau în jos, desigilează-le și repetă procedura de fierbere sau, mai bine, consumă-le imediat.

 

Cheesecake cu mure

Poza principala

sirop_mic.jpg

1,6 kg mure

600 g zahăr

1,5 l apă

1 lingură cu coajă rasă de lămâie

2 linguri cu suc de lămâie

 

Jeleu de mere si mure

Daca ajungi pe carari de munte, culege cateva mure zemoase pentru un sirop delicios.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE