Slăbeşte cu grăsimi!

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Când începi o cură de slăbire, grăsimile sunt primele eliminate din meniu. Nu e cea mai bună idee, spun nutriţioniştii.
grasimi_bune.jpg

În loc să renunţi la ele, alege-le pe cele care te ajută să slăbeşti uşor şi fără să te înfometezi.

 

Campioanele grăsimilor bune

Aceste alimente pot face parte zilnic din meniul tău, singura condiţie fiind să le consumi cu măsură. Scad colesterolul şi ajută inima.

 

Avocado – nu-i poţi reproşa decât că are calorii multicele pentru un fruct (160/100 g înseamnă că un singur avocado îţi aduce cam 300 kcal); în rest, se poate lăuda cu o mulţime de calităţi: are efecte antiîmbătrânire, ajută articulaţiile, reglează glicemia.

Nuci – că e vorba de nucile româneşti, de alune-de-pădure, migdale sau alte varietăţi, trebuie să ştii că toate conţin peste 550 kcal/100 g, ajungând uneori până la 650. Nucile îngraşă, dar nu şi dacă le consumi cu măsură (cât poţi cuprinde într-un pumn). Cele crude, neprăjite şi nesărate, sunt bune în dietă.

Peşte – scade colesterolul şi, odată cu el, riscul de accidente cardiovasculare. Trebuie consumat cel puţin de două ori pe săptămână.

Ouă – dacă nu ai probleme cu colesterolul, poţi consuma fără griji 3-4 pe săptămână, cu tot cu gălbenuş. Fierte moi sunt cele mai bune, ca să beneficiezi din plin de nutrienţi, inclusiv de lecitina extrem de benefică organismului. 

Ulei – cele de măsline, struguri sau rapiţă sunt trei dintre soiurile pe care le poţi folosi fără grijă la gătit. Dau gust mâncării şi te ajută să asimilezi mai bine vitaminele din legume.

Măsline – conţin grăsimi sănătoase, sunt foarte gustoase şi au puţine calorii.

Seminţe de in, chia – adăugate în iaurturi sau salate, stimulează digestia şi te ajută să slăbeşti sănătos. 2-3 linguriţe pe zi sunt suficiente.

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE