Uncategorized

Slăbeşte cu struguri!

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
În afară de kilogramele în plus, dieta cu struguri te scapă de toxine, probleme ale pielii, hipertensiune, constipaţie, gută, anemie.
slabeste_cu_struguri.jpg

Ştim că strugurii sunt desertul tău preferat în această perioadă, dar te-ai gândit că ei chiar te-ar putea ajuta să scapi de kilogramele în plus acumulate în concediu, pe care nici stresul de la serviciu nu le mai topeşte? Unde mai pui că această dietă are şi scopuri terapeutice, pentru că te scapă de:

1. constipaţie datorită cojii boabelor, care antrenează materiile reziduale din colon.

2. probleme ale pielii prin eliminarea toxinelor din organism şi hidratarea corespunzătoare a acestuia.

3. colesterol ridicat mulţumită conţinutului ridicat de flavonoizi (fitonutrienţi) din compoziţia chimică a cojii, miezului şi chiar a seminţelor de strugure.

4. hipertensiune graţie vitaminelor şi antioxidanţilor pe care îi conţin.

5. gută – strugurii consumaţi în cantităţi mari elimină excesul de acid uric din organism.

 

Strugurii, solutia pentru o sanatate de fier

 

Cum se ţine dieta cu struguri?

Ai mai multe variante de a folosi aceste fructe minunate pentru a scăpa de surplusul de kilograme:

 

La ce sunt buni… samburii de struguri!

 

Cură medie

Cât durează: câte două zile pe săptămână (cu pauză de o zi între ele), timp de minimum o lună. Ziua de dietă începe şi se termină întotdeauna la aceeaşi oră.

Cum se face: în cele două zile, ai voie să mănânci doar struguri (1,5-3 kg zilnic). În ziua de pauză, bazează-te pe alimente uşoare, fructe, legume şi lactate proaspete!

Cât slăbeşti: 1-2 kg pe săptămână.

 

Cura cu must de struguri

 

Cură lejeră

Cât durează: un ciclu întreg al acestei diete se întinde pe două săptămâni. în zilele 1-5, se măreşte progresiv cantitatea de struguri; în zilele 6-9, se menţine cantitatea maximă de struguri; în zilele 10-14, aceasta scade progresiv. Poţi repeta cura după trei zile de pauză.

Cum se face: începi cu ½ kg de struguri zilnic (cantitate repartizată în mod egal înainte de mesele principale) şi ajungi la 3 kg în ziua a şasea, consumate după acelaşi principiu: porţii egale înainte de mese. O ţii aşa şi în zilele 7, 8 şi 9, după care începi să scazi cantitatea de struguri consumaţi zilnic cu câte ½ kg, până în ziua 14.

Cât slăbeşti: 4 kg într-o lună.

 

Dieta Rina. Reţete pe care le poţi încerca pentru a slăbi.

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE