Slăbeşte mâncând consistent!

Text
Luminița Tăbăran
Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
O porţie de 400 kcal este o masă săţioasă care te ajută să scapi de kilogramele nedorite fără să suferi de foame.
farfurii.jpg

În general, mâncăm între 2.000 și 3.000 kcal pe zi şi consumăm numai o treime. Tot ce nu e ars pentru nevoile organismului se stochează şi astfel apar kilogramele în plus. Dacă adopți un regim zilnic de 1.500 kcal, reuşești să slăbești fără să te înfometezi. Consumă la fiecare masă principală în jur de 400 kcal (suficient cât să te saturi), iar la gustări, 150 kcal. Iar dacă e simplu să drămuiești o gustare într-o 100-150 kcal (un iaurt, un ou fiert, un fruct, o mână de nuci sau câțiva biscuiți integrali cu ceai), iată ce ar trebui să conțină farfuria ta la celelalte mese!

 

Mic dejun

Omletă – 400 kcal

Preparată din două ouă cu şuncă, legume şi caşcaval, ea aduce organismului proteine și fibre, ceea ce înseamnă multă energie și o bună digestie. Sendvișul cu mezeluri slabe și legume este o altă alegere bună pentru că proteinele forțează organismul să consume mai multe calorii și slăbești mai repede.

 

Dieta 3+3

 

Prânz

Friptură cu legume fierte – 360 kcal

Carnea la grătar, la cuptor sau fiartă (preparată fără grăsime) este ideală când vrei să slăbești, pentru că proteinele ard mai abitir decât grăsimile. Stropită cu lămâie, mâncarea este mai gustoasă, dar și ușor digerabilă.

 

Salată de ton cu pâine – 370 kcal

Tonul este un pește gustos și cu puține calorii, ceea ce ne permite să savurăm o salată consistentă din legume, dreasă cu ulei și aromatizată cu porumb și măsline (alimente calorice). Alege conserva în suc propriu sau în apă!

 

Slăbeşte cu grăsimi!

 

Cină

Păstrăv cu cartofi copţi – 380 kcal

Se tot spune că proteinele nu se combină cu carbohidrați, mai ales cu cartofii, însă tot nutriționiștii afirmă că putem apela la următorul truc: fierbem 200 g de cartofii și îi consumăm reci lângă pește sau carne. 

 

Salată orientală – 360 kcal

Această mâncare conține carbohidrați care aduc sațietate pentru mult timp și este foarte plăcută la gust. Dacă adaugi un ou fiert sau câteva măsline, salata va fi un adevărat festin.

 

Paleodieta – cea mai veche dietă din lume!

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE