SOIA, in cartea recordurilor

Sursa
Revista Femeia de Azi
Foto
Shutterstock
La capitolul „cea mai cea“, soia sta foarte bine. Este cea mai importanta sursa de proteine la nivel mondial (proteinele sale sunt mult mai des consumate decat cele din carne) si cea mai importanta materie prima din lume pentru biocombustibil si pentru furaje.
soia.jpg

Soia este o planta modesta: face pastai si boabe ca fasolea si nu e nici prea frumosa, nici prea urata. A avut insa dezavantajul de a fi foarte folositoare si, in consecinta, a
intrat pe primul loc pe lista plantelor modificate genetic – ca sa creasca frumoasa.

Soia pe care o gasim in magazine are inca proprietatile minunate recunoscute de chinezi cu mai bine de 5.000 de ani in urma.

Carnea vegetala

Boabele de soia sunt foarte bogate in proteine si grasimi, avand o compozitie asemanatoare cu a carnii, proteina de soia este de cateva ori mai putin toxica decat proteina animala, in timp ce grasimile nesaturate din aceasta planta sunt un adevarat protector al vaselor de sange, spre deosebire de lipidele din carne.

Scut anticancer

Specialistii sustin ca anumite populatii asiatice, cele care au o alimentatie bogata in soia, sunt mult mai putin predispuse la boli precum cancerul, ateroscleroza, senilitatea, accidentul vascular si neplacerile menopauzei etc. De ce anume? Pentru ca soia contine asa numitele izoflavone (fitoestrogeni, niste hormoni vegetali asemanatori estrogenului uman), care maresc imunitatea, impiedica transformarea celulelor sanatoase in celule canceroase si asigura permeabilitatea si flexibilitatea vaselor de sange.

Buna la multe

In cea mai mare parte, acizii grasi din uleiul de soia sunt nesaturati, deci buni, usor de asimilat. Acestia fac sa scada colesterolul din sange si ajuta la constructia muschilor, oaselor, nervilor etc. Soia este un viguros aliment energetic, bun remineralizant si un echilibrant celular.

Vechile scrieri japoneze si chineze mentioneaza soia drept aliment, medicament si chiar ca planta sacra.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE