Soia, intrebuintari si beneficii

Text
eCuisine
Foto
Shutterstock
Soia este, de obicei, asociata cu mancarea chinezeasca sau cu o alimentatie hipiota, dar acest aliment are multe beneficii putin cunoscute.
soia.jpg

Soia este o cultura cu multe intrebuintari, asigurand producerea de ulei, carbohidrati si proteine. Continutul de proteine este de aproximativ 40%, de ulei aproximativ 20%, iar in proportie de 35% soia este un carbohidrat.

De asemenea, soia poate creste intr-o varietate de soluri si are si benefici asupra mediului intrucat repara nivelul de azot din sol in cazul solului degradat. Printre utilizarile sale se numara: aliment, inlocuitor de carne, inlocuitor de lactate, materia prima pentru biocombustibil, hrana pentru animale, lumanari, sapun, ulei de gatit, faina, unt, inghetata, cosmetice, imbracaminte, plastic sau izolatie in constructii.

Brutarii folosesc soia ca faina in locul glutenului pentru a da painii mai multa rezistenta si pentru clientii cu alergii la gluten. 

Inlocuirea carnii din alimentatie de doua ori pe saptamana poate avea un impact benefic asupra efectelor negative ale consumului de carne asupra mediului. Chiar si inlocuirea partiala a carnii este buna.

Lumanarile, cosmeticele, plasticul si altele sunt facute din petrol, iar realizarea lor din soia aduce un beneficiu foarte mare mediului.

Asadar, pentru imbunatatirea alimentatiei si ameliorarea amprentei asupra mediului, soia este o alegere foarte buna si foarte la indemana pe care o putem face.

Iata cateva absolut delicioase cu soia:

Cereale cu fructe, nuci si bautura de soia

Shake “Buna dimineata”

Ciuperci Stroganoff

Deliciu de ciocolata cu nuci

Satay de pui

Budinca de orez si coacaze negre

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE