Somon cu ierburi si usturoi

1. Combina ierburile, zeama de lamaie, uleiul de masline si usturoiul.

2. Gateste dovleacul, dovleacul butternut si cartofii dulci pana se inmoaie. Pune amestecul la blender cu putin lichid pentru a face un piure moale.

3. Gateste fasolea verde, pastaile mange-tout si mazarea in apa clocotita timp de 2-3 minute. Scurge si pune inapoi pe foc cu doua treimi din amestecul de ierburi. Amesteca bine si asezoneaza.

4. In acest timp, asezoneaza somonul si pune-l cu partea cu piele in jos intr-o oala la foc mediu pana devine auriu. Intoare-l si prajeste-l si pe cealalta parte inca doua minute.

5. Pentru a servi, pune restul de amestec de ierburi in piureul de dovleac, dovleac butternut si cartofi dulci. Pune piureul in farfurii, plaseaza somonul deasupra si toarna sucul de lamaie.

Poza principala

h_01062813.jpg

O jumatate de cana de amestec de patrunjel tocat, frunze de menta tocate, marar si chimen dulce

Suc de lamaie

3 linguri de ulei de masline

Un catel de usturoi, zdrobit

Sare de mare si piper negru

400g de amestec de bucati de dovleac, dovleac butternut si cartofi dulci

180g de fasole verde

140g de mange-tout (sortiment de pastai)

150g mazare proaspata de gradina

500g de file de somon

Daca iti place pestele, iti recomandam aceasta reteta de somon cu dovleac si ierburi. Piureul dulceag si aroma ierburilor vor da un plus de savoare somonului prajit.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE