Somon cu sparanghel in 15 minute

  1. Tapetați cu hârtie de copt o tigaie de cuptor. Introduceți tigaia în cuptorul încins la 250 de grade. 
  2. Într-un bol mic combinați pătrunjelul, coaja de lămâie și piperul.
  3. Împărțiți amestecul în două boluri. 
  4. Porționați somonul în 4 felii egale. 
  5. Frecați partea fără piele cu jumătate din amestecul de pătrunjel.
  6. Într-un bol mediu, amestecați sparanghelul cu ulei de măsline și sare.
  7. Scoateți tigaia din cuptor și montați bucățile de pește cu piele în jos.
  8. Așezați sparanghelul într-un singur strat în jurul peștelui.
  9. Introduceți tigaia în cuptor pentru un interval de 14-16 minute sau până când sparanghelul se pătrunde ușor cu furculița.
  10. La final presărați restul amestecului de pătrunjel și usturoi pe deasupra.
  11. Serviți cu sparanghel și felii de lămâie.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

somon_cu_sparanghel_in_15_minute.jpg

  • 450 g file de somon
  • 2 linguri pătrunjel italian, tocat
  • 2 lingurițe coajă de lămâie
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • 450 g sparanghel, tăiat pe jumătate
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1/8 linguriță sare
  • 1 cățel usturoi, tocat
  • felii de lămâie

 

Mâncarea sănătoasă chiar poate fi preparată într-un timp scurt. Cină în 15 minute cu pește și legume.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE