Sos de legume pentru iarnă

1. Curăţă roşiile de coajă şi toacă-le potrivit. Toacă ardeii şi ardeii iuţi mărunt. Căleşte ceapa tocată până se aureşte, apoi adaugă roşiile şi ardeii şi lasă un sfert de oră .

2. Pune dovleceii tăiați, sosul worchester, oțetul, ketchup-ul, sare, piper, conservant și lasă pe foc alte 15 minute.

3. Umple borcanele încinse în prealabil în cuptorul înfierbântat cu sosul fierbinte de legume, sigilează și sterilizează-le pentru 15 minute.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc. Foloseşte o pasta de ardei graşi divers coloraţi. Sosul va fi şi mai gustos, şi mai aspectuos. 

 

Murături mozaic

Poza principala

sos_de_legume_mica.jpg

250 g ceapă

500 g ardei gras

400 g roşii

500 g dovlecei

2 ardei iuţi

50 ml ulei

100 ml ketchup

1 linguriţă sos worcester

2 linguri sos de soia

1 linguriţă sare

4 linguri cu zahăr

5 linguri cu oţet

1 linguriţă conservant picant

 

1/2 linguriţă de piper negru măcinat

 

Salată de legume cu fasole

O garnitură de gata, pe care nici nu trebuie să te chinui prea tare să o prepari. Iar la iarnă, doar o scoţi din borcan şi gata.
Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE