Sos de rosii, ceapa si busuioc

Curatati ceapa si taiati-o cubulete mici. Puneti-o la calit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, impreuna cu zaharul. Amestecati pana devine aurie.

Turnati continutul cutiei de rosii sau rosiile decojite si taiate cubulete. Adaugati apa fiarta. Lasati sa fiarba 30 de minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund.

Puneti ardeiul curatat si taiat foarte mic si fierbeti inca 10 minute.

Adaugati usturoiul curatat si taiat fin si amestecati. Puneti apoi busuiocul si potriviti de sare si piper. Lasati sa fiarba inca 5 minute apoi luati de pe foc si adaugati peste pastele deja fierte. Decorati cu frunzulite de busuioc proaspat.

Poza principala

sos_de_rosii_400.jpg

4 rosii mari sau 1 cutie de rosii decojite si taiate
2 cepe mici
3 lingurite zahar
4-5 catei de usturoi
1 ardei capia sau verde
2 lingurite busuioc uscat
250 ml apa fiarta
sare, piper

Daca vreti un sos pentru paste pe care sa il preparati rapid, aceasta este reteta care va scoate din incurcatura.
Numar de portii
4
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE