Spaghete împachetate

1. Spală creveţii în mai multe ape reci. Taie-le capetele și smulge piciorușele. Îndepărtează învelișul începând de la coadă spre cap. Cu un cuțit bine ascuțit, despică creveții pe spate, până la o adâncime de 4-5 milimetri, și îndepărtează intestinele cu vârful cuțitului ori cu un ac.

2. Separat, crestează fiecare roșie în formă de cruce. Opărește-le în apă cu un praf de sare și decojește-le. Topește untul, adaugă usturoiul zdrobit cu podul palmei. Scoate-l după un minut.

3. Pune creveţii și mixul de fructe de mare. Amestecă ușor și stinge cu vin. La final, pune roșiile tocate, verdeața, apoi spaghetele fierte separat. Potrivește gustul de sare. Taie din hârtia pergament patru dreptunghiuri și unge-le cu unt. Așază amestecul de spaghete și puțină coajă de lămâie.

4. Răsucește bine capetele fiecărui pachet. Așază-le într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, zece minute ca să se întrepătrundă aromele.

Poza principala

spaghete_impachetate_mica.jpg

1 pachet spaghete

6 roşii

300 g creveţi

100 g fructe de mare

50 g unt

1 ceşcuţă cu vin alb

1 cățel de usturoi

pătrunjel

1 lămâie

sare

 

Paste cu sote de ciuperci

Cu o porție (sau mai multe) de spaghete împachetate, cina va fi cu siguranță un succes!
Numar de portii
6
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE