Sparanghel

sparanghel.jpg

Sparanghelul este o planta erbacee legumicola cu radacini carnoase si cu frunze nedezvoltate, asemanatoare unor solzisori, cultivata pentru lastarii ei tineri, foarte gustosi.

Atunci cand cumparati sparanghel, nu il alegeti daca are varfurile deschise, tulpini moi si patate, sau un miros care indica deteriorarea. Puteti strange in mana legatura de sparanghel si, daca scartaie, atunci veti sti sigur ca este proaspat.

Sparanghelul proaspat se pastreaza 3-4 zile in frigider, intr-o punguta de plastic. Mai poate fi pastrat daca ii cufundati coditele in 5-10 cm de apa rece, intr-un pahar mai inalt. Daca opariti sparanghelul, il puteti conserva pana la 9 luni, in congelator.

Cand preparati sparanghel, tulpinile proaspete se prepara indepartand capetele inferioare, acolo unde culoarea paleste. Daca aveti tulpini mai mature, mai tari si mai lemnoase, indepartati-le capatul lemnos.

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE