Spuma de ciocolata alba si arahide

1. Puneti galbenusurile si siropul intr-o tigaie. Amestecati in timp ce fierb. Mutati tigaia de pe foc cand amestecul incepe sa devina gros. Adaugati 100 ml de frisca putin cate putin. Rupeti ciocolata si topiti-o pe o farfurie la microunde. Adaugati ciocolata topita in amestecul de oua.

2. Inmuiati gelatina in apa rece timp de aproximativ 5 minute. Scoateti-o si topiti-o cu o lingura de apa intr-o tigaie. Turnati gelatina in amestecul de ciocolata. Lasati-o la racit. Bateti restul de 300 ml de frisca si adaugati-o in amestecul de ciocolata. Tapetati o tava cu folie de plastic si turnati spuma rezultata. Lasati la frigider cateva ore.

3. Luati o hartie de copt si desenati conturul unei baze, aceeasi dimensiune ca tava in care se afla spuma de ciocolata. Bateti albusurile si amestecati-le cu untul de arahide.

4. Intindeti amestecul pe hartia de copt, in spatiul conturat. Coaceti la 175 grade C timp de aproximativ 25 de minute. Dati la racit. Puneti blatul format peste spuma de ciocolata. Inveliti totul in folie de plastic si dati la congelator pana a doua zi.

5. Scoateti de la congelator cu 20 de minute inainte de servire. Taiati in portii, garnisiti cu capsune, frisca si sirop de lamaie.

Poza principala

h_00299952mica.jpg

3 galbenusuri
50ml sirop alb de porumb
400ml frisca lichida
200g cicocolata alba
2 foi de gelatina
Baza de arahide
300g unt de arahide
3 albusuri
Garnitura
Capsune
Frisca
Sirop de lamaie

Spuma de ciocolata alba are un gust special si festiv.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE