Stella

1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand si , dupa ce sunt batute bine, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de copt, 5 linguri de faina, 4 linguri de nuca macinata, 2 linguri cacao si toata compozitia se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace la foc potrivit.
2.Se prepara crema:
4 oua intregi se bat pe abur cu 8 linguri de zahar. Separat, din 200 ml. lapte , 2 linguri faina, 1 lingura cacao, 4 linguri de zaghar se face o crema , care se lasa la racit.Cand s-a racit, se anesteca cu 300 g. unt, frecat spuma in prealabil, se adauga 1 cana de nuci macinate, 1 cana de nuci prajite si taiate marunt , visine si bucati mici de ciocolata si crema fiarta de oua.
3.Se prepara foaia de dobos si se coace.
4.Peste blatul racit si insiropat(l-am insiropat cu sirop de ness si zeama de la visine) se pune crema, apoi foaia de dobos si se acopera cu glazura de ciocolata.Peste glazura se presara nuca de cocos.(vezi imaginea)
10 oua,
21linguri de zahar,
1 praf de copt,
200ml. lapte,
300 g. unt,
3 linguri cacao,
1 cana nuca prajita si taiata marunt,
1 cana nuca macinata +4 linguri nuca macinata,
7 linguri de faina,
1 canita visine( fara samburi),
cateva bucati de ciocolata;
Pentru foaia de dobos:
1 ou,
1 ligura zahar,
1lingura faina;
Pentru glazura:
12 linguri zahar,
3 linguri cacao,
putina apa;
nuca de cocos;
Prajitura gustoasa, se preteaza unei sarbatoriri in familie…
Numar de portii
1
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE