Uncategorized

Stelute si manusi dulci

Stelute:

Faci un aluat din faina, amidon, ou, zahar, unt, coaja de lamaie, scortisoara si anason. Il invelesti in folie si il dai la rece 1 ora. Pe surprafata de lucru presarata cu faina intinzi o foaie de aluat groasa de 3-4 mm. Decupezi din ea 40 de stelute.

Din jumatate dintre ele scoti mijlocul sub forma de stea. Le coci si pe unele si pe altele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cam 10-15 minute. Incalzesti jeleul si-l pui pe fursecurile inca fierbinti. Asezi deasupra lor stelutele fara mijloc, pe care inainte ai presarat zahar pudra.

Manusi:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat, apoi il invelesti in folie si-l dai la rece 30 de minute, dupa care il intinzi intr-o foaie de 3 mm. Scoti cu o forma-manusa fursecuri sau le decupezi tu insati. Le coci intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cam 9 minute.

Pentru glazura bati bine albusul cu sare si zeama de lamaie, apoi si cu zaharul pudra. O parte o colorezi in rosu si ungi fursecurile, apoi presari zahar-decor.

Oameni de zapada si braduti cu glazura de zahar

Mos Craciun din turta dulce

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

stelute-si-manusi400.jpg

Pentru stelute:
250 g faina,
50 g amidon,
1 ou,
150 g zahar,
200 g unt,
coaja rasa de la 1 lamaie,
cate un varf de cutit de scortisoara si anason stelat,
faina pentru intins,
200 g jeleu de gutui,
zahar pudra pentru decor

Pentru manusi:

Aluat
300 g faina,
1 lingurita praf de copt,
cate ½ lingurita de scortisoara si ghimbir,
putin cardamom si piper,
1 lingurita vanilie,
150 g unt,
60 g zahar,
50 ml sirop de artar,
½ lingurita coaja rasa de lamaie,
1 galbenus.

Ornare
1 albus,
putina sare,
1 lingurita de zeama de lamaie,
150 g zahar pudra,
colorant alimentar rosu,
zahar decor rosu si alb

Daca vrei sa ii bucuri pe cei mici si sa ii impresionezi pe cei mari, incearca aceasta reteta deosebita de turta dulce.
Numar de portii
85 de bucati
Facebook Comments


cmanager

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE