Uncategorized

Stii ce pui în cană? Vezi cum se falsifică laptele şi produsele lactate

Sursa
RTV.NET
Foto
Shutterstock
O latură importantă a calităţii alimentelor este reprezentată de autenticitatea acestora. În ultimul timp tot mai multe produse alimentare sunt contrafăcute pentru a se obţine astfel venituri ilicite.
poza_lapte_credit_shutterstock.jpg

Laptele şi produsele lactate se numără printre aceste alimente falsificate, potrivit rtv.net

Autenticitatea unui aliment constă în compoziţia produsului care trebuie să fie conformă cu reţeta originală. Metoda de producere şi conservare, sistemul agricol şi sitemul ecologic din care provin, originea geografică a produsului sau anul de producţie (de exemplu, în cazul vinurilor) reprezintă alte criterii care atestă autenticitatea unui produs. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi prezintă în cartea sa „Şi noi ce mai mâncăm?” cum sunt falsificate produsele lactate şi laptele.

Înlocuirea grăsimii extrase din lapte se poate face fie prin seu de bovine topit, fie prin untură de porc, fie prin uleiuri vegetale, etc.
Pentru a corecta densitatea laptelui (după ce a fost extrasă grăsimea) se adaugă sare de bucătărie, bicarbonat de sodiu, hidroxid de sodiu,

VEZI SI ALTE Alimente bogate în calciu, în afară de lapte

Facebook Comments


Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE