Stollen

1. Puneti faina, drojdia si zaharul intr-un bol. Adaugati oul, untul si laptele. Framantati pana obtineti un aluat fin si elastic. Puneti-l intr-un vas uns cu unt, acoperiti cu folie de plastic si tineti-l la loc cald pentru 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

2. Puneti caisele si lichiorul intr-o tigaie. Incalziti-le pentru 2 minute, apoi lasati-le sa se raceasca. Tocati fisticul. Adaugati caisele, lichiorul, ciocolata alba si fructele uscate peste fistic si mixati.

3. Rulati intreaga compozitie si dati-o la congelator pentru 10 minute, ca sa se intareasca.

4. Intindeti aluatul pe o suprafata tapetata cu faina. Puneti ruloul de fructe pe deasupra.

5. Ungeti cu putina apa laturile aluatului, apoi impaturiti-l peste ruloul de fructe, acoperindu-l complet. Acoperiti cu folie de plastic si lasati-l deoparte pentru 30 de minute. Potriviti cuptorul la 190 de grade.

6. Indepartati folia de plastic, apoi coaceti Stollen pentru 25 de minute sau pana cand creste bine si se rumeneste. Presarati zahar pudra, taiati si serviti.

Poza principala

rexfeatures_1278341d_mica.jpg

325 g faina
7 g drojdie
45 g zahar brun
1 ou, batut
45 g unt, topit
100 g lapte caldut
250 g caise confiate, taiate
4 linguri lichior de portocale
100 g fistic
60 g fructe uscate, oricare va plac
100 g ciocolata alba, taiata
2 lingurite zahar pudra

Acest cozonac german specific Craciunului este absolut delicios.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE