Ștrudel cu brânză dulce

1. Pune la scurs de cu seară brânza de vaci amestecată cu iaurtul, într-o sită sau într-un tifon (în mai multe straturi).

2. Într-un castronel, pune la înmuiat în alcool stafidele. A doua zi, răstoarnă într-un castron brânza scursă și adaugă patru ouă, stafidele scurse, zahărul și esenţa.

3. Amestecă ușor. Unge o tavă cu unt moale. Pune 2-3 foi suprapuse și răstoarnă o parte din compoziţia de brânză.

4. Rulează cu grijă și pune ștrudelul cu branza în tavă. Repetă până ce termini umplutura.

5. Unge ștrudelele cu branza dulce cu ou bătut diluat cu puţin lapte călduţ și dă tava la cuptorul încins pentru 30-40 de minute.

6. Taie după ce s-a răcorit și presară zahăr vanilat.

 

Ștrudel cu mere

Poza principala

strudel_branza_mica.jpg

10-12 foi pentru placintă

500 g brânză de vaci

500 ml iaurt (grăsime 10%)

100 g zahăr

5 ouă

150 g stafide aurii

100 ml coniac

1 fiolă esenţă de vanilie

zahăr pudră

vanilat

lapte

unt

 

Ștrudel cu caise și marțipan

Când se anunţă musafiri curând sau ai manca ceva bun, pregăteşte într-o oră un delicios ştrudel cu brânză dulce!
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE