Uncategorized

Ștrudel cu mere

rulada_mere_mica

1. Freacă untul cu zahărul. Adaugă gălbenuşul, făina, praful de copt şi smântâna şi frământă un aluat. Lasă-l la rece 60 de minute.

2. Între timp, curăţă merele de coajă şi dă-le prin răzătoare. Pune-le pe foc împreună cu zahărul, scorţişoara şi coaja de lămâie (optional). Lasă pe foc până scade aproape toată zeama.

3. Întinde din aluat două foi şi în mijloc pune merele călite. Presară nucă tocată şi ruleză uşor.

4. Aşază-le apoi într-o tavă unsă cu unt şi tapetă cu făină. Lasă la cuptor aproximativ 35-40 de minute. Serveşte rulada tăiată în bucăţi mari pudrate cu zahăr.

 

Plăcintă ca la mama

Poza principala

rulada_mere_mica.jpg

Pentru aluat

500 g făină

200 g unt

100 g zahăr pudră

1 galbenus

100 g smântână

1 linguriţă cu praf de copt

 

pentru umplutura

1 kg mere

2 linguri cu zahăr pudră

1 lingură cu scorţişoară

100 g nuci

coaja de lămâie

 

Plăcintă cu dovleac

Fraged, cu aroma de scortisoara si nuca, strudelul cu mere este desertul preferat in anotimpul rece.
Numar de portii
8
Calorii
235



Comentarii

comentarii

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Articole recente

PUBLICITATE