Uncategorized

Ștrudel cu piept de pui

1. Lasă de cu seară aluatul să se dezghețe în frigider. Toacă mărunt ceapa și pune-o la înăbușit în untul topit.

2. Când a devenit sticloasă, adaugă pieptul de pui tăiat fideluță. Sărează și piperează, aromatizează după gust. Când s-a pătruns carnea, dă-o deoparte și las-o să se răcorească.

3. Pune foaia pe masa de lucru, întinde-o puțin cu sucitorul și așază carnea răcorită și amestecată cu pătrunjel verde tocat fin.

4. Rulează și pune ștrudelul format în tava acoperită cu hârtie de copt. Unge-l cu amestecul de gălbenuș și lapte și dă-l la cuptorul încins pentru 30 de minute.

5. Taie strudelul cu piept de pui doar după ce s-a răcorit și servește-l cu un pahar de șpriț alb și rece ca gheața.

 

Truc. Pentru ca aluatul să crească frumos, dă flacăra un pic mai mare în primele zece minute, timp în care nu deschizi ușa cuptorului.

 

Istoria ștrudelului. Cu toate că este asociat cu bucătăria austriacă, ștrudelul este un produs tradițional și în Germania, Olanda și Belgia. Dintre reţete, cea mai veche provine din Viena anului 1696, iar cele mai cunoscute sunt cu umplutură de mere, brânză dulce, cireșe, spanac, varză, dovleac. În trecut, aluatul era preparat de gospodine și se povestește că foile erau atât de subțiri, încât puteai citi ziarul prin ele.

 Pui vienez

Ștrudel cu brânză și cireșe

Poza principala

strudel_pui_mic.jpg

400 g aluat de foitaj

1 piept de pui

1 ceapă de apă

1/4 pachet unt

pătrunjel

cimbru

salvie

ulei

sare

piper

 

pentru uns:

1 gălbenuș

2 linguri cu lapte

 

Ştrudel cu prune

Ştrudelul este un produs de patiserie fraged, cu o umplutură delicată şi cremoasă, dulce sau sarătă.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE