Uncategorized

Strudel de coacaze

1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Amesteca o lingura de zahar, pesmetul, scortisoara si nucile intr-un castron.

2. Toarna sucul de lamaie intr-un castron, apoi taie merele in patru, scoate cotorul si feliaza-le. Pune feliile in sucul de lamaie. Cand se imbiba, adauga coacazele si amestecul de ingrediente uscate.

3. Intinde un prosop curat pe o suprafata si pune 3 foi de foitaj pe acesta, care sa se suprapuna la capetele lungi cu cate 13cm pentru a obtine un patrat de paroximativ 35cm latura. Unge cu unt topit, pune apoi in 3 foi ca mai inainte, si unge-le si pe acestea cu unt.

4. Pune cu lingura amestec de fructe de-a lungul marginilor apropiate de tine, lasand o margine de 5 cm. Impatureste aceste parti inauntru si unge din nou cu unt, apoi foloseste-te de prosop pentru a rula foitajul si a-l pune in tava. Unge foitajul cu unt si presara restul de zahar.

5. Lasa la cuptor timp de 45 de minute. Lasa la racit timp de 10 minute, apoi pune strudelul pe un platou. Presara zahar pudra si serveste cu frisca.

Poza principala

rexfeatures_1222703emica.jpg

2 linguri de zahar brun
30g de pesmet
1 lingura de scortisoara
60g de nuci macadamia, prajite si taiate marunt
sucul unei lamai
4 mere
150g de coacaze
270g de foitaj, 6 foi
90g de unt, topit
zahar praf
frisca, pentru servire
hartie de copt, unsa

Daca vreti, puteti adauga si pere in compozitie, va fi si mai gustos.
Numar de portii
8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE